Kölcsönkért kerékpárra pattanva indult a rokkantkocsival közlekedő férfi után, hogy elvegye tőle 600 ezer forintját

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és okirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy öcsödi fiatal férfival szemben.

A vádirat szerint 2023. augusztus 9-én, Öcsödön a 17 éves fiatal férfi megtudta, hogy az egyik idős, mozgásában erősen korlátozott, az utcán rokkantkocsival közlekedő öcsödi férfinél nagyobb mennyiségű készpénz van, ezért azonnal kölcsönkért egy kerékpárt és a közúton – a kézzel hajtott – rokkantkocsijával hazafelé tartó idős férfi után hajtott.

Amikor őt utolérte és megelőzte, a férfi rokkantkocsijának tárolórészében elhelyezett szatyrot – melyben benne volt a férfi 600.000 forint készpénze, pénztárcája, személyi igazolványa és lakcímkártyája – kikapta, majd a kerékpárral a helyszínről gyorsan elhajtott.

Röviddel ezután a pénztárcát az iratokkal együtt az utcán eldobta, az ellopott pénzből 10.000 forintért élelmiszert vásárolt, majd a fennmaradó összegből 390.000 forintot elrejtett.

Az elrejtett készpénzt a nyomozók megtalálták és a sértettnek visszaadták.

Az ügyészség a büntetlen fiatallal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre, pártfogó felügyelet elrendelésére, valamint meg nem térült kár megfizetésére tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Kunszentmártoni Járásbíróság fog dönteni, közölte dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette az ügyben az ellopott pénzről és a kölcsönkért kerékpárról.

Kapcsolódó cikkek